プレート・ランチ |
アッパー・ウエストで購入したものを集めたある日のマイ・ランチ。
*mix olives(ミックス・オリーブ)
*prosciutto di parma(パルマ産プロシュート)
*fig and olive tapenade(イチジクとカラマタオリーブのタプナード)
*grilled asparagus with shaved parmesan(アスパラガスのグリル)
実は、オリーブがあまり得意ではなく「オリーブ好き」に憧れているところがあります。
今回もフェアウェイで少し買ってみたのでしたが、やっぱりダメでした。
でもタプナードは以外と好き。特に、コレはイチジク入り!
ちょっと濃い目だけど、イチジクのまったりとした甘みとカラマタオリーブの味わいがなかなか。プロシュートの熟成された旨味とのバランスもよく美味しかったです。
"My Plate Lunch"
Doesn't this look good? This was what I had for lunch right after my food shopping spree in the Upper West Side last week. My usual lunch is easy and simple, a bowl of soup or a bowl of rice with some vegetables. So as you can see, this was very different, but I enjoyed it a lot. Especially the fig and olive tapenade! The sweetness of the figs and the salty prosciutto played off each other well. Yum! I love playing with the balance of flavors like salty and sweet. It is fun, isn't it?