チェリーのカントリー風フラン |
種抜き作業はJBが担当。
専用の種抜き器を使いパチン・パチン楽しそうに最後まで手伝ってくれました。
食べてみたら種の残っていたチェリーもいくつかありましたが・・・
レシピ指定の耐熱皿がなかったので、うちにあるココット6つを代用。
焼き時間はテキトーに短くしましたが、なかなかのお味に仕上がりほっとしました。
遊びに来てくれたママ友たちにも喜んでもらえたし、
これでまたチェリー・シーズンの楽しみがひとつ増えました。
"Country Flan with Cherries"
I made this rustic flan using the last cherries of the year. JB helped me pit the cherries and thought that the cherry pitter was the coolest tool. There was a mess afterwards, but he had a great time. The cherries were so juicy and sweet this year, and it was almost a shame to use them in baking, I thought. But I am glad that I did give it a try. This dessert turned out delicious. I am so looking forward to the next cherry season so that I can make this dessert again. Yum!