はじめてのマカロン作り@ICE |
マンハッタンにあるお料理学校のペストリー&ベイキングのプログラムに通うアメ友の紹介で
マカロンの一日レッスンに参加してきました。
前夜からちょっぴり緊張気味で、当日はクラス開始時刻の30分前にICEへ到着~。
受付で頂いたレシピに目を通したり、いくつもあるお教室を覗いたりして時間を潰しました。
初対面の人たちと慣れないキッチンでするお菓子作りは思った以上に大変でした。
1回目のマカロンは、完全に失敗。表面ボコボコ、ピエ(足)なし。
2回目は、なんとかひび割れもなく、ピエもできてマカロンっぽいものに。
他のグループもかなり四苦八苦していました。
最後は各グループが仕上げたマカロンをクラスのみんなとシェアー。
大きさや形が不揃いだったり、品のないアグリーなピエ、がさがさに肌荒れしてしまった表面・・・と反省すべき点はたくさん。
繊細なマカロン作りはやっぱり奥が深いわ~。
でもめげずに練習を重ね、いつか美しいマカロンを焼いてみたいです。
"french macaron class @ ICE"
I took a macaron class at Institue of Culinary Education in the city this past weekend. What a neat experience that was! I savored every minute of it even though I did not enjoy working with the team I ended up on. Each team tried 2 different recipes and created tons of macarons. The funny thing is that not many of them came out looking like the real thing. I must say that I learned a lot about the very delicate macaron making process and am totally excited to give it a try in my kitchen. I am dreaming of a beautifully shaped macaron. Can't wait to get started!