Table for three, please! |
バレンタインデーは、ちょっとお洒落して素敵なレストランにておとな二人でお食事!というのが理想ですが......
今年は、家族3人おうちで「ロマンチック・ディナーごっこ」しました。
本日のテーマは、「RED・赤。」
*Beet Soup: ビーツのスープ
*Filet Mignion with sauted mushrooms and pomogranate sauce:
マッシュルームのソテーとビーフ・フィレミニョン ザクロソース
大好きなオーガニックのビーツを使って、初めてスープにしてみました。
ビーツをコトコト柔らかくなるまで茹で、コンソメと塩で味付けし、ミキサーでガーしただけです。ん~!ビーツ好きにはたまらな~いスープ。 オススメで~す♪
牛フィレのステーキは、塩と胡椒でシンプルに焼き上げました。
ザクロとハチミツのフルーティーなソースといっしょに、ジューシーな牛肉の旨みを愉しむ.....というイメージで挑戦!こちらは、JBも夫Sにも気に入ってもらった一品です。
デザートは、やはりチョコのケーキでもと考えていたんですけど、JBのリクエストに応えて、ミニ・イチゴパフェにしました。(余りにも急かされたので、写真撮りそびれました!)
子供の頃を思いだすような、とっても懐かしい味でした。
普段使わない食器やグラスをだして、「レストランごっこ」するの大好きです。
また、それを3人で楽しめるのが最高の幸せなのでありま~す♪
"Table for three, please!"
It is nice to be able to go out with my husband on a romantic date to celebrate Valentine's Day. Well, that didn't happen this year. So the best alternative was to have a restaurant-like dinner at home with the three of us.
To celebrate love, I picked the color "RED" as an inspiration theme for tonight's dinner.
My husband and I loved the beet soup. This was my first time making it. How different it was! I just boiled organic beets until soft, added vegetable stock and salt, and then blended it. Loved it. Highly recommended.
All three of us enjoyed the filet mignion. The meat was very juicy and tender and went well with the mushrooms and the pomogranate sauce.
To end our romantic dinner with a sweet note, I originally chose a chocolate cake but decided on a strawberry pafait because of JB. He saw it for the first time in a book and has been dying to try one. It was a perfect ending to our lovely meal.
I enjoy bringing out my dishes and glasses that we don't normally get to use in our daily lives to play "restaurant" at home. It is more enjoyable when I get to share it with my family!