全粒粉入りチョコチップ・クッキー |
最近、お菓子作りがしやすい日々が続き、マイ・スタミちゃん大活躍です♪
でも、このまま秋突入でしょうか? なんか寂しいな~。
先週、久しぶりにJBとお菓子作り。
夫Sも大好きな、全粒粉入りのチョコチップクッキーを焼きました。
この日やる気満々のJBは、材料の計量から粉ふるいと
フルサービスでお手伝いしてくれました。
最後にチョコチップとクルミを投入。
そしてここからは、「ボク4さいだから、あとはママやってね。」と任されました。
アイスクリームスクープを使って生地を取り出し、パーチメントペーパーを敷いた天板へ。
簡単にサイズもキレイにそろい、焼き上がりもコロコロしていてキュート♪
チョコチップとクルミが、味と食感のアクセント。
全体の粉の分量の2/3が全粒粉と、ヘルシーチックなところもポイント高くお気に入り。
素朴な味わいのチョコチップクッキー、わが家の定番になりそうです。
"Whole Wheat Chocolate Chip Cookies"
Is it fall already? I hope that summer is not over just yet.
Recently it has been cool enough to enjoy baking at home. So, my stand mixer has been pretty busy and working quite often.
Last week, JB and I baked some cookies together. JB was in such a baking mood that he was a full-service helper, measuring the ingredients, sifting the flour.... His help ended when JB threw in the chocolate chips and the walnuts into the bowl. He said, "Mama, I am only 4 years old, so you can do the rest!" So I finished it up by scooping up the cookie dough with my favorite ice cream scooper. I love these uniform gum-drop shaped cookies. They look darling♪ Since 2/3 of the flour was whole wheat, it is very health-chic, too. I have a feeling that we will be baking these simple but yummy treats often from now on.