またまたモロッコ料理 |
↑は、モロッコ料理でよく使われるタジン(日本の土鍋みたいなもの)。
アペタイザーは、前回気に入った野菜スープのChourbaと、
*Salad Compose
なす、ほうれん草、ピーマン、グリーンピース、人参の5種類の野菜を、
モロッコ料理独自のスパイスやハーブを利かせて調理されたもの。
ピタパンやピタチップスにつけて食べたら美味しそう。
この中では、モロッコ風の人参グラッセ(?)が気に入りました。
メインは、モロッコ風ラム肉ミートボールのタジン。
ラム肉の臭みはほとんどなく、クスクスと一緒に友人とシェアして頂きました。
これ、かなり好みかも。半熟卵が2つ入っていて、とっても美味しい~。
できることなら、クスクスではなく白いご飯にかけて食べたいと思いました。
移民して30年以上経った今も、NYから片道6時間のモロッコへはよく遊びに帰るそうです。
ここでサーブされているすべてのお料理は、彼自身のご自慢レシピ。
すごくフレンドリーで、私たちの会話のお相手を笑顔でしてくれました。
貴重な情報を多々ゲットできて、とてもラッキー。
またランチにお邪魔しますのでよろしくね~!
"Moroccan Cuisine again"
It was a cold rainy day when I had a lunch date with my friend L at Zitoune. We ordered whatever we individually wanted to test out and shared them together. My favorite was the tagine with the lamb meatballs. It was rich in flavor from all of the spices and herbs and simply delicious! We both loved it. We ate it with some couscous, but I personally would love to eat it with some plain white rice. I think that it would be really tasty.
We also enjoyed the company of Alain who is originally from Morocco and the owner of the restaurant. He was very friendly and informative. We felt that we were very fortunate that he shared some very important information with us. We had a very lovely time together, and I know that I will go back there often from now on.