Blueberry Crumb Cake |
まるで日本の梅雨のようで引きこもりがちな毎日.....
こんな時は本格的に暑くなる前にオーブンを使ってお菓子作り!
ブルーベリーのクランブル・ケーキを焼きました。
もちろんフレッシュのブルーベリーを使って。
今回のレシピは、「barefoot contessa at home」の本から。
レシピよりお砂糖控えめ&レモンゼスト多めにした生地は、
サワークリーム入りでさっぱりしっとり仕上がりました。
シナモンの香りが効いたクランブルのサクサク感もグッド。
さすが、アイナだわ~。今まで愛用してきたレシピよりずっと私好み。
やっぱり私は彼女の大ファン♪
"Blueberry Crumb Cake"
It has been raining a lot these days, and I have been feeling a bit blue. One good thing about this cool weather is that we can still turn on the oven and won't die from the scorching heat. So, I decided to cheer myself up by baking this blueberry crumb cake. A bit of sweets always makes a girl happy, right? I used Ina's recipe and loved it. I did tweek her recipe by adding less sugar and doubling the amount of lemon zest, and it turned out fantastic. Thanks, Ina! Your recipes never disappoint me. You rock!