全粒粉の食パン |
夫Sは出張でほとんど不在、最近出不精気味のJBと、暑い日が続く中全く料理する気なしの私がおもてなし・・・・・・とても気の毒だったような。
初めてのNY、ロスアンジェルスとは違う新たな発見がいろいろあったようです。
母をニューワーク空港で見送った後、JBと私はミツワへ直行。
LAに住んでいたときは、ニジヤ&マルカイ派でミツワにはほとんど出向くことがなかった私ですが、こちらにきてからはNJ側に行く度に訪れずにはいられないといった感じです。
ハドソン川越しに見えるNYの摩天楼を眺めながらフードコートでランチして、三省堂で1時間あまり立ち読みし、広い店内でゆっくりお買い物も楽しんできました。
(狭い大道ではゆっくりショッピングができませ~ん。)
ふんわり&しっとりしていて、これ超美味し~い。
でも全粒粉の割合はどのくらいなのかな?ちょっと疑問です。
おうちで作る全粒粉・パンもこんなに美味しかったら・・・・
パンの修行に出た~いと真剣に考えてします。
"Whole Wheat Bread"
JB shouted "This is like Christmas!" when my mom arrived with her suitcases full of stuff from Japan. Her visit was very short, but we were very thankful that she could come to New York. JB and I sent her off to Japan this morning at the Newark Airport. Right after that, we headed straight to Mitsuwa, a Japanese supermarket in NJ. We had Japanese lunch, spent some time in a bookstore, and enjoyed shopping at the store. My favorite item today was this freshly baked whole wheat bread. It was the best WW bread that I ever tasted, very moist and fluffy. I wish that I could make something like that at home. I am getting really serious that I should find a bread making class. That would be awesome!