ランチ in Rye |
今日は、夫Sの提案でライのベーグル・ショップでランチしてきました。
↑は、私のチョイス。「BLT」ベーコン・レタス・トマトのサンド。
もちもちっとしたベーグルと、ベーコンのカリカリっとした食感に塩味、トマトとレタスのジューシー&シャキシャキ感が仲良くマッチされた、素直に美味しいサンドイッチでした。
前回のターキー・サンドより、こちらの方が私好みでした。
夫Sは、「The Muenster Melt」ベーコン・トマト・ムンスターチーズのサンド。
NYのデリに行きはじめて、チーズに目覚めた夫S。
このサンドイッチも、大変気に入ったようすでした。
食後はお散歩がてら、日本人ママ友に教えてもらったケーキ屋さんを探しにテクテク。
色とりどりのお花でいっぱいの街並みを、「Must be Spring! やっぱり春ですね~。」叫びながら、JBは花から花へ、喋々のように飛び移っていました。
ライ駅の近くにある、このオーストリアのケーキ屋さんは、地元ではかなりの人気スポットだそうで、近くに住む日本人も多く利用しているそうです。
店内は、ちょっぴりオシャレな雰囲気。でも、お味の方は、まぁまぁかな~。
チョコレートが何層にも重ねられた「オペラ」とマカロンは、ちょっと期待ハズレ。
ラズベリー・タルトは、なかなか美味しかったです。
おうちでケーキを食べた後、カロリー消耗の為、近くの公園まで遊びに行ってきました。
JB、まだブレーキの使い方がいまいちですが、結構うまく乗り回しています。
これから、ジョギングのお相手してもらおうかな~。
Patisserie Salzburg
77 Purchase Street
Rye, NY 10580
Phone: 914-921-4458
"Lunch in Rye"
My husband suggested that we go to the bagle shop in Rye for lunch. We all agreed immediatly, and it was an instant "Go."
My choice today was a BLT sandwich. I liked it much better than what I had before. I thought the cheweyness of the bagle went really well with crunch salty bacon and refreshing and jucy tomatoes and letuce. It was a nice combination of the different elements, I thought. My husband picked a Muenster Melt. The mild creamy cheese complimented the herb bagle really well, and this was a great pick as well. After that, we walked around on Purchase Street until we found an Austrian pastry shop that my Japanese friend had recommended. It is a popular shop among the locals and the Japanese people who live in the nearby areas. It was better than what you can usually find in Westchester. Three of us liked the raspberry tart very well. I didn't care much for the rest. After consuming a bunch of calories, we thought we should move around a bit to burn some caloreis, so we went walking to the park and played. It was a very relaxing afternoon. JB was so excited to show off his new bike to Dada. Since he is getting really good at it, I may take him for a quick jog around the park soon.