お料理教室 「サンクスギビング」 |
土曜日は、大好きなお料理教室の日でした。
この日は、サンクスギビングのお料理が勢ぞろい♪
メニューは、
*ロースト・ターキーとグレイビー
*栗、コーンブレッドとセージのスタッフィング
*ピーカントップのスイートポテトカセロール
*バルサミックビネガー風味のパンチェッタとブラッセルスプローツのソテー
*クランベリー・ソース
*アップルタルト
*ターキースープ
ターキーの正しい扱い方、焼き方、カービングの仕方など、しっかり勉強してきました。
今までパサパサのイメージが強かったターキーですが、先生のターキーはとってもジューシーで美味しく、思わずニンマリ。
一足お先に、ターキー・ディナーを堪能することができて大満足♪
このお教室のおかげで、意欲満々の私は、昨日夫Sと一緒におおまかなメニューを決定し、
買い物リストを作成。そして、今日ほとんどの買い物を済ませてきました。
明日から下準備に入ろうかと思います。
ターキーうまく焼けるかなぁ~。
"Cooking Class 「Thanksgiving」"
Another fun cooking class in the city! This was my first time getting actual instructions on how to clean, cook, and carve a turkey. So exciting! I never enjoyed eating turkey that much since it has a tint of strange turkey smell, and also the meat can be very dry. I was blown away when I ate the turkey in the class. What a difference some of the techniques make! Now I am so ready to prepare a Thanksgiving dinner. My husband and I came up with a menu together last night, and I made the shopping list and got most of my shopping done today! Yes, my turkey is waiting patiently in my fridge. Can't wait to get started tomorrow!